<< Vorig project Volgend project >>
Handige app voor varkenshouders

Handige app voor varkenshouders

Opdrachtgever: AgroVision Expertise: ,

De vraag: 

Maak een uitleg animatie over een app voor varkenshouders: de PigVision mobile app.

AgroVision levert gespecialiseerde software voor de agrarische sector wereldwijd. Sinds kort hebben zij een handige app ontwikkeld voor mensen in de varkensindustrie. Werken met deze app betekent voor varkenshouders tijdwinst en betrouwbare informatie om dagelijkse beslissingen eenvoudig te kunnen nemen.

Om uit te leggen hoe deze app in de praktijk werkt, werd ons gevraagd om hier een passende animatie voor te maken. Deze uitleg animatie moest in meerdere talen worden uitgevoerd, zodat wereldwijd gebruik gemaakt kan worden van de app.


Bekijk hier de animatie
app voor varkenshouders_illustratier vrouw varkensboer big gelabelt
De aanpak:

Een inkijkje in het dagelijkse leven van de varkenshouder met de app.

De animatie moet varkensboeren wereldwijd aanspreken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar herkenbare beelden. Vanaf het eerste beeld, wanneer de staldeuren opengaan, treed je binnen in het dagelijkse leven van een varkensboer. Je hoort en ziet zelfs de varkens in de stal.

Kortom: de animatie laat zien hoe de app het leven van de varkensboer een stuk makkelijker kan maken.

app voor varkenshouders_illustratie mannen achter computer

“Al onze animaties zijn met eigen artwork, dus als klant krijg je een eigen unieke stijl.”

varkenshouders_illustratie_varkensboer_varken_biggen_boer
Het resultaat:

Een wereldwijd inzetbare animatie.

PigVision Mobile is DE mobiele toepassings app voor de registratie van de dagelijkse handelingen in de stal van varkenshouders. De animatie legt het uit.

Ondertiteling
Uiteindelijk hebben wij deze animatie mogen maken in 6 verschillende talen: Nederland, Spaans, Vlaams, Engels en Deens en zelfs Japans. Iedere taal kent zijn eigen ‘animatie ritme’. Extra versies zijn door ons gemaakt met ondertiteling, zodat ze ook goed in te zetten zijn op bijvoorbeeld beurzen.

Kortom: een interessant onderwerp wat wij mochten vertalen in beeld. En dat die animatie beelden ook nog eens wereldwijd ingezet werden. Met een tevreden klant als resultaat. Wij zijn trots!

Tweede animatie
Ook werden we gevraagd om een tweede animatie met betrekking tot dit thema te ontwikkelen. Bekijk deze hier.

Bekijk nog een project met betrekking tot de agrosector.

Communicatie uitingen:

Een animatie in meerdere talen.

app voor varkenshouders agrovision laptop vertalingen vrouw

“Wij hebben Eigenz ingezet voor het maken van animatiefilms voor onze PigVision Mobile en voor een film over onze totaaloplossing voor varkenshouders.”

Maaike Engelen, marketing communications specialist AgroVision
"Na onze briefing kwam Eigenz terug met een duidelijk storyboard waarna ze, na ons akkoord op het storyboard, met de eerste versie van de animatie kwam, inclusief voorstel voor de muziek. Vervolgens hebben we samen de films gefinetuned met als resultaat een duidelijke en aansprekende animatie over onze producten. Ook het aanpassen van de animatie naar verschillende talen, zelfs naar het Japans, was geen probleem. Eigenz is goed in het omzetten van tekst en ideeën naar een duidelijke, begrijpelijke animatie. Daarnaast is het prettig samenwerken en eventuele correcties achteraf worden probleemloos doorgevoerd."
<< Vorig project Volgend project >>