De kracht van animatie

Eigenz-wortel

Kort en krachtig

Het valt niet mee om de werking van een ingewikkeld proces in woorden uit te drukken. Door jouw verhaal in een korte animatie samen te vatten, word je gedwongen meteen tot de kern te komen. Dat maakt jouw boodschap gelijk helder en duidelijk.

Eigenz mond oog

Storytelling

Om je publiek meteen te winnen voor jouw verhaal, maken we er met een animatie ook echt een aantrekkelijke vertelling van. Vaak verteld vanuit het perspectief van een karakter of persoon. Zo raak je al snel de juiste snaar.

Eigenz-bril

Impact

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. ’t Is natuurlijk een cliché, maar wel degelijk wetenschappelijk bewezen: je boodschap blijft beter en langer hangen als je deze met goed gekozen bewegend beeld ondersteunt.

Werkwijze van animatie

1. Briefing en voorbereiding

Oké, we gaan dus voor een animatie. Samen bespreken we het doel en daarmee ook de inhoud. Welk type animatie past hierbij? En welke stijl spreekt jou of jouw doelgroep het meest aan? Wanneer deze keuze is gemaakt gaan we samen op weg…

2. Verhaallijn en script

We zoeken antwoord op nog meer vragen: hoe gaan we jouw verhaal kort en krachtig verbeelden? Wat is de kernboodschap? Gebruiken we personages of een metafoor? Met de antwoorden gaat onze tekstschrijver aan de slag voor het script. Oftewel het basisverhaal voor jouw animatie. Een goed script is informatief, bevat vaak wat humor, brengt uiteraard de juiste boodschap over en duurt zeker niet te lang.

3. Storyboard en illustratiestijl

Nu vertaalt onze illustrator het script naar beeld door het verhaal op te delen in scenes. Elke scene neemt je verder mee langs de verhaallijn. Zo krijgt jouw animatie al een beetje vorm. Intussen leggen we je meteen ook een aantal stylesheets met verschillende illustratiestijlen voor. Belangrijk om samen te bepalen welke stijl en sfeer het beste aansluiten bij jouw doelgroep.

4. Voice-over en soundeffects

Ondertussen gaan we op zoek naar een voice-overstem die past bij het verhaal en de boodschap het best overbrengt. Daarbij letten we onder andere op goede intonatie en stemkleur. Maar ook: mannelijk of vrouwelijk. Samen maken we de keuze. En waar nodig zorgen we voor passende geluidseffecten.

5. Beeld en beweging

Bij ons voorstel van het storyboard werken we vast één illustratie uit. Natuurlijk houden we hierbij ook rekening met jouw huisstijl. Zitten we op de goede lijn? Dan werkt onze illustrator alle scenes uit en laten we de beelden – letterlijk – in beweging komen.

6. Meekijken en meebepalen

Het hele proces houden we inzichtelijk. Je ontvangt regelmatig updates over de voortgang en krijgt alle ruimte voor feedback. Zo maken we ook tussentijds een presentatie op Vimeo, waarop je de animatie alvast in grote lijnen kunt bekijken.

7. Eindpresentatie en oplevering

Tijd voor de finale: de eindpresentatie. Als alles naar wens is, leveren wij de animatie aan in de juiste formats voor social media en je website. Klaar voor het grote publiek. Natuurlijk zorgen we ook voor een gezamenlijke evaluatie. Want iedereen moet blij en tevreden zijn!

Een animatie: laat Eigenz je boodschappen maar doen!