<< Vorig project Volgend project >>
Oost Nederland: koploper circulaire landbouw

Oost Nederland: koploper circulaire landbouw

Opdrachtgever: Het Struweel Expertise: ,

De vraag:

Kunnen jullie een animatie maken waarmee wij in Brussel de nodige ruimte kunnen vragen om te expirimenteren?

In Oost-Nederland is het agrosector sterk in beweging. En het is door het ministerie van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aangewezen als innovatieve regio voor de circulaire landbouw (kringloop landbouw).

Omdat wij een pilot in willen gaan zetten waarin we aangeven dat we een nieuw beleid willen ontwikkelen. Een nieuw regionaal sturingsmodel en een nieuw verdienmodel voor de boer, waarin duurzaamheid een belangrijk issue is. 


Bekijk hier de animatie
De aanpak:

We hebben het verhaal vertelt en verbeeldt door middel van een motion graphic.

Wij hebben een beeldtaal bedacht die past bij dit interessante onderwerp van circulaire landbouw. Omdat wat er verteld moet worden een heel verhaal is, hebben we ervoor om de animatie als een soort ‘motion graphic’ te verbeelden. Met bewegende grafische elementen, een soort infographic in beweging.

“Bij een wat meer uitgebreide tekst in een animatie is een ‘motion graphic’ een goede manier om de aandacht wat langer vast te houden.”

circulaire landbouw
Het resultaat:

Een animatie met bewegende grafische elementen om het verhaal kracht bij te zetten.

De ervaringen die in deze pilot worden opgedaan, leveren een basis voor nieuw Europees beleid in de regio. Een win-win situatie want de resultaten die hier geboekt worden kunnen van belang zijn voor de gehele Europese landbouwsector.
Met deze animatie is er in Brussel aandacht gevraagd voor dit thema. Want een nieuw sturingsmodel voor boeren is gewenst. In een volgende animatie leggen we uit hoe dit sturingsmodel, het Markemodel, werkt. Wil je hier meer over lezen, ga dan naar: pilot glb het markemodel

Bekijk hiervoor deze animatie maar eens: Markemodel glb pilot

Communicatie uitingen:

Een infographic in de animatie

“Bij een wat meer uitgebreide tekst in een animatie is een 'motion graphic' een goede manier om de aandacht wat langer vast te houden.”


<< Vorig project Volgend project >>