<< Vorig project Volgend project >>
Jeugdzorg in de gemeente Deventer

Jeugdzorg in de gemeente Deventer

Opdrachtgever: Gemeente Deventer Expertise: , , ,

De vraag: 

Kunnen jullie onze werkwijze omtrent jeugdzorg in de gemeente Deventer verbeelden?

De gemeente Deventer is een koploper in de aanpak rondom jeugdzorg. In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’ heeft de gemeente vooral ingestoken op preventie. Maar hoe pakt de gemeente Deventer deze communicatie rondom de aanpak van jeugdzorg aan?

Daar kwam buro Eigenz in beeld. De vraag aan ons was om een infographic te ontwerpen die deze werkwijze verbeeldt. Vervolgens bleken aanvullende communicatie middelen omtrent jeugdzorg Deventer nodig te zijn. Zoals bijvoorbeeld een verhelderende animatie en een informatie folder.

Hoewel deze communicatie middelen in eerste instantie bedoeld waren voor de inwoners, wil de gemeente dit ook gaan delen met andere gemeentes en partijen. Omdat deze werkwijze zo bijzonder en nieuw is.


Bekijk hier de animatie
illustratie jeugdzorg Deventer infographic jeugd samen inclusief
De aanpak:

Het gelaagde landschap symboliseert de verschillende fases van de gemeentelijke aanpak van het jeugdbeleid.

Het verhaal van de Deventer jeugdzorg aanpak wordt verbeeld aan de hand van een landschap. Het verbeelde landschap is een gelaagd landschap, het laat de verschillende stadia van hulpbehoevendheid aan je zien.

Karaktertje
In de infographic wordt een karakter geïntroduceerd. Dit karakter, een meisje op een skateboard, komt op verschillende communicatiemiddelen terug. Vervolgens ontwikkelt ze zich in het volgende stadium als hoofdpersoon van de animatie. Ook is ze terug te zien in de informatieve folder.

Herkenbaarheid
Het is zeer belangrijk dat de doelgroep zich wel herkent in de beeldtaal. Dat heeft geleid tot een opvallend kleurenpalet en een aansprekende beeldtaal zodat we de doelgroep op een positieve manier aan spreken.

jeugdzorg Deventer infographic jeugd flyer

“Het is belangrijk dat de doelgroep zich wel herkent in de beeldtaal.”

illustratie jeugdzorg Deventer infographic jeugd hockey spelen
Het resultaat:

Een totaalpakket aan communicatie middelen voor jeugdzorg Deventer. Zoals een verhelderende infographic, een animatie video en een informatieve folder.

Kortom, het resultaat van dit project is een eenheid van aansprekende middelen, passend bij de doelgroep. Samen met de klant hebben we deze unieke beeldtaal opgezet. Omdat het verschillende middelen zijn, zowel online als offline, wordt het breed ingezet door de gemeente. Tenslotte doet het ons goed om op deze manier ook bij te mogen dragen aan een belangrijk en actueel onderwerp als jeugdzorg.

Extra uitingen:

Een infographic voor intern en extern gebruik

jeugdzorg Deventer infographic mockup

“Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat. De animatie en de infographic werd goed ontvangen bij de doelgroep.”

Anke Klein Lebbink
adviseur sociaal beleid Deventer
<< Vorig project Volgend project >>