<< Vorig project Volgend project >>
Comfortabeler én duurzamer wonen in Schiedam

Comfortabeler én duurzamer wonen in Schiedam

Opdrachtgever: Gemeente Schiedam Expertise: ,

De vraag: 

Communicatie over comfortabeler, veiliger én duurzamer wonen met een Duurzaam Doeboek Schiedam?

Help ons met de communicatie over comfortabeler, veiliger én duurzamer wonen in Schiedam. Met het maken van een ‘Duurzaam Doeboek Schiedam’ kunnen we dat goed doen. Het is een cadeautje van het Servicepunt Woningverbetering Schiedam voor de inwoners van Schiedam. Dit doeboek helpt je een beetje op weg om comfortabeler, veiliger én duurzamer te wonen. Je leest hier handige tips om te verduurzamen in en rond het huis. Daarnaast vind je veel informatie, verhalen, een spel en een strip.

Samen zorgen we voor een gezondere wereld.

De aanpak:

Met ons concept van het duurzaam doeboek maakten we een ‘op maat gesneden’ versie voor Schiedam.

De focus ligt in dit doeboek bijvoorbeeld niet alleen op verduurzamen in- en rondom het huis. Maar ook op funderingsherstel.

Op basis van interviews, infographics, verduurzamings tips, een stripverhaal voor kinderen. Te veel om op te noemen. Alles regelen wij uiteindelijk met ons submerk De Energieklik. We maken bijvoorbeeld de nodige afspraken, leggen contacten, nemen de interviews af en schrijven de content. En natuurlijk maken we al het artwork zelf en doen de vormgeving.

Kortom van concept tot leveren van het drukwerk. Turn key, ook in grote oplages.

“Verduurzamen is nu belangrijker dan ooit!”

Het resultaat:

Een prachtig uitgevoerd Doeboek dat je uitnodigt om meteen aan de slag te gaan.

Met bijvoorbeeld de handige tips voor verduurzaming, ventileren, een artikel over veiligheid in huis, de Vereniging van Eigenaren (de VVE), uitleg over de werking van een warmtepomp, een duurzame fietstocht. Wat moet je doen als je huis verzakt?
Kortom, je leest het allemaal in dit Duurzaam Doeboek. Ben je nieuwsgierig naar een project voor een andere gemeente? Bekijk dan Doeboek Apeldoorn

Communicatie uitingen:

Een infographic in het doeboek

“Unieke bijdrage aan het verduurzamen van de maatschappij.”

Ireen Manders, project- en beleidsmedewerker duurzaamheid
"Op een kort termijn heeft de Energieklik een erg mooi Duurzaam Doeboek gemaakt. Chantal en Danielle (van de Energieklik) denken graag mee en komen met goede ideeën. Met een frisse blik leveren ze een unieke bijdrage aan het verduurzamen van de maatschappij. Kortom, het was een fijne samenwerking… En de traktaties uit Deventer zijn heerlijk!"
<< Vorig project Volgend project >>