<< Vorig project Volgend project >>
Hoe vraag je een bijstandsuitkering aan

Hoe vraag je een bijstandsuitkering aan

Opdrachtgever: Gemeente Deventer Expertise: , ,

De vraag: 

Wij willen graag het proces van het aanvragen van een bijstandsuitkering vertalen naar een animatie.

De inwoners van Deventer die een bijstandsuitkering aanvragen doorlopen verschillende stappen. Om inwoners wegwijs te maken in de wereld van het aanvragen van een bijstandsuitkering in Deventer is een animatie gewenst. Omdat dit de kijker stapsgewijs begeleid en bij de hand neemt. Aanvullend hierop bleken infographics gewenst, die deze stappen ook verbeelden. Maar dan offline, in de vorm van drukwerk. Op deze manier bereik je mensen zowel digitaal als op papier.


Bekijk hier de animatie
De aanpak:

Kevin de kok als hoofdpersoon in de animatie.

Storytelling
Een proces begrijpelijk uitleggen voor de doelgroep, gaat makkelijk door middel van storytelling. Allereerst zijn we voor dit onderwerp, samen met de klant, op zoek gegaan naar een representatief persoon. Dat heeft in dit geval geleid tot Kevin de kok. Hij neemt je stapsgewijs mee in zijn zoektocht naar het aanvragen van een bijstandsuitkering in de gemeente Deventer.

Herbruikbaar
De animatie is zo opgezet dat de content ook eenvoudig toe te passen was in de verschillende infographics. Dit maakt de animatie herbruikbaar.

bijstandsuitkering Deventer illustratie vrouw man praten thee koffie
bijstandsuitkering animatie illustratie man werkeloos kok stoel kat

“Het artwork uit de animatie, werd doorgevoerd in de infographics.”

Het resultaat:

Zowel online als offline een stapsgewijze routekaart voor de bijstanduitkering aanvraag.

Dit project resulteerde in een vlotte animatie met een heldere beeldtaal over de bijstandsuitkering in Deventer. Ook werden aanvullend op de animatie meerdere infographics/praatplaten ontworpen. Deze konden eenvoudig worden ingezet tijdens bijeenkomsten van de bijstandsaanvragers. Doordat de gemeente nu zowel online als offline communiceert, is het proces voor iedereen duidelijk en werkbaar. Wij ervaarden dit project als een mooie manier om ons creatieve steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Bekijk ook het project over schuldhulpverlening.

bijstandsuitkering animatie illustratie borden wegwijzer
Communicatie uitingen:

Een infographic over bijstandsuitkering aanvragen in Deventer

bijstandsuitkering illustratie infographic praatplaat mockup

“Eigenz neemt echt de tijd om te luisteren naar de wensen en het doel van het communicatiemiddel."

Astrid Benschop, communicatie adviseur gemeente Deventer
"We zijn heel blij met de infographics en animaties die Eigenz voor ons heeft gemaakt. De samenwerking hierin was erg prettig. Floris en Chantal nemen echt de tijd om te luisteren naar de wensen en het doel van het communicatiemiddel. Ze denken goed mee, hebben zelf veel ideeën en hebben ons echt geholpen om ons verhaal goed te vertellen."
<< Vorig project Volgend project >>