Project Description

Cocktail animatie

Recept met Vermut

In deze Cocktail animatie ziet u een makkelijk te maken recept met de fantastische spaanse Vermut van Rey Fernando de Castilla maak je deze heerlijk cocktailmix. Bekijk de animatie voor het recept. Proost!

Vermut is een versterkte wijn die zijn oorsprong vond in Frankrijk in de 18de eeuw en geïnspireerd is op de Duitse versterkte wijn Alsem (Artemisia Absinthium). De drank Vermut wordt veel als aperitief en digestief genuttigd. Het alcoholpercentage ligt over het algemeen rond de 15%. Bij het maken van Vermut worden soms wel 50 verschillende kruiden toegevoegd om de uiteindelijke smaak te verkrijgen.

Middenin het historische centrum van Jerez de la Frontera ligt de Bodegas Rey Fernando de Castilla. Aan het roer staat sinds ruim 15 jaar de eigenaar Jan Petterson. Hij heeft zijn sporen verdiend door lange tijd te werken voor de sherrygigant Osborne. Van de Bodega Rey Fernando de Castilla wist hij in korte tijd een topproducent te maken. Alles staat hier in het teken van subtiele en pure aroma’s en uitgesproken wijnen. Naast sherry (die onderverdeelt zijn in een Classic en Antique serie) en Brandy’s komt Rey Fernando in 2016 voor het eerst met een eigengemaakte Vermut. De druiven worden geperst en gefermenteerd in roestvrij staal om vervolgens hun rijping te krijgen in eikenhouten vaten voor langere tijd.

Vervolgens wordt de wijn geïmpregneerd met 27 verschillende plantaardige aroma’s waaronder alsem, citroenschil en sinaasappel. Het resultaat is een prachtige mahoniehouten kleur met geuren van citrus, peper- en kruidkoek, kaneel, kruidnagel, sinaasappelschil en wat noten. Volle lichtzoete aanzet waarna je wederom kruidige tonen en citrustonen ontdekt. Een lange finale met een sinaasappelbittertje.

Drink je spaanse Vermut cocktail mix bij bijvoorbeeld: olijven, kokkels, geroosterde amandelen, manchego kaas, Serrano ham (jamon Serrano), kaasstengels. De Vermut is ook heerlijk met ijsklontjes en een schijfje sinaasappel. Probeer het eens uit. eigenz.nl/wijzijneigenz

horizonwines.com